Baby back ribs - kamben

ribs-mindre-format_optimized.jpg

Snart grillsäsong - Passa på!

Jag älskar bra ribs.
Jag tycker dock att det krånglas till för mycket. Därför tänker jag ge dig ett enkelt recept som är världsklass. Två kryddor och RÖHSTÖS KÖKS Hickory Sirap, klart på 30 min.

Köp kamben, oftast kan du hitta dem i en manuell charkdisk. Kambenen ger dig en lite tuggigare textur, ungefär som om du skulle äta biff istället för filé. Jag gillar det och tycker därför inte att du behöver tillaga ribsen med lågtemp i flera timmar.

Se till att du “rubbar” in kambenen hela med den kryddning du gillar. Jag använder ekologisk grillkrydda och sedan kör jag på lite Chili-Explosion för att få den styrka/hetta jag vill ha.
Du behöver inte salta och peppra om du använder grillkrydda annars måste du salta.

Grilla kambenen hela eller kör dem i ugnen på 230 grader i ca 25 minuter eller tills innertemperaturen blir runt 65 grader, då är den medium.

Ta ut och skär upp ribsen, lägg dem i en skål och slå på RÖHSTÖS KÖKS Hickory sirap. Vänd runt så varje revben blir insmort.
NU är det dags att grilla dem igen, gärna på högre temperatur och så att de får mer färg samt att sirapen sätter sig lite. Ca 5-7 minuter.

Lägg upp ribsen när de är klara och sprinkla över RÖHSTÖS KÖKS Hickory sirap!

Smaklig spis!

Föregående
Föregående

Lill-Zlatan och Morbror Raring

Nästa
Nästa

Friterad kyckling